Konu
:
Balkabağı Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balkabağı Tatlısı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabağı Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun
Çekirdeklerini çıkarın
Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin
Kabakların üstüne toz şekerini serpin
Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur
Bir bardak su yeterlidir
Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin
Altını kapatıp ateşten çekin
Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul