Konu
:
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 6 adet tavuk budu
• 4 adet orta boy havuç
• 3 adet orta boy kabak
• 2?3 diş sarmısak
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 3 çorba kaşığı margarin
• 3 çorba kaşığı un
• 500 ml süt
• 1 kase rende kaşar peyniri
• Yarım demet maydanoz ve dereotu
• Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Tarif
Tavuk butları güzelce yıkandıktan sonra tencereye konarak haşlanır
Havuç ve kabaklar rendelenir
Sarmısaklar tavada sıvı yağda sotelenir
İçerisine rendelenmiş havuç ve kabaklar da eklenerek sotelemeye devam edilir
(Sebzeler sotelenirken üzerine bir miktar tuz ilave edilirse sebzelerin lezzeti yemeğe daha iyi geçer) Ocaktan alınınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul