Konu
:
Güveçte Balık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Balık Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Balık Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 5 adet orta boy Levrek
• 2 adet Patates
• 1 adet Soğan
• 7 adet Defne Yaprağı
• 3?4 diş Sarımsak
• 1,5 adet Limon
• 1 çay bardağı Sıvıyağ
• 2 çay kaşığı Karabiber
• 2 çay kaşığı Tuz
Tarif
Lüferleri bıçakla kılçıklarına değecek şekilde paralel olarak çizin
Bir kapta sıvı yağı, dövülmüş sarımsakları, baharatları, iki adet defne yaprağını ve yarım limon suyunu iyice çırparak yoğun bir kıvam haline getirin
Çizmiş olduğunuz balıkları bu sosun içinde 1 saat kadar bekletin
Balıklara tat vermesi için güvecin iç kısmına defne yapraklarını dizin
Üzerlerine levrekleri yerleştirin
Aralarına piyazlık doğranmış soğanları, ince uzun şeritler halindeki patates çubuklarını, domates ve limon dilimlerini serpiştirin
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul