Konu
:
Reçelli Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Reçelli Tart Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçelli Tart Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 7 adet kare Milföy Hamuru
• 1 çay bardağı Reçel
• 1 adet Yumurta
• 1 su bardağı Kuru Fasulye
• 1 çay bardağı Ceviz
Tarif
Milföy hamurlarını yan yana gelecek şekilde dizin
Hamurları merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın
Üzerlerine çatal yardımıyla delikler açın
Hamurların üzerine yağlı kağıt kapatın
Yağlı kağıdın üzerine ağırlık yapması için kuru fasulye ya da mercimek koyup, önceden ısıtılmış fırında 15 dk
kadar pişirin
Milföy hamurları piştikten sonra hamurlar kabarmasın diye üzerlerine ağırlık yapması için koyduğunuz kuru fasulyeleri ve yağlı kağıdı alın
Tart hamurunun Fırından çıkarttıktan üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün
Üzerine reçel sürüp ceviz içi serpin
Artan küçük hamur parçalarından çiçek, yaprak şekilleri yapıp üzerlerini süsleyin
Hamurları üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişmeye bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul