Konu
:
Arapaşı
Yalnız Mesajı Göster
Arapaşı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arapaşı
Malzemeler:
2,5 bardak un
9 bardak su
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı salça
1,5 bardak tavuk eti, pişmiş ve didilmiş
2 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
3 çorba kaşığı limon suyu
Yeterince tuz, karabiber
Pişirme Süresi:
30 Dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
2 bardak un ve bir miktar tuzu bir tencereye koyup 2 su bardağı su ile karıştırp iyice ezin
3 bardak sıcak suyu ezilmiş una hızla karıştırarak ilave edin
15-20 dakika pişirin
25-30 cm
çapında yayvan bir servis tabağını ıslatıp üzerine pişmiş hamuru dökün
Soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin
Yağı başka bir tencereye koyup kalan unu katın
Hafifçe 2-3 dakika kavurun
İçine salça, tavuk eti, tavuk suyu, tuz ve kalan sıcak suyu koyup kaynayana kadar karıştırın
5 dakika pişirin
Baharatı serpip limon suyunu gezdirin
Tekrar kaynayınca ateşten çekin
Hamuru çorbanın yanında servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul