Konu: Arapaşı
Yalnız Mesajı Göster

Arapaşı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arapaşı




Malzemeler:

2,5 bardak un
9 bardak su
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı salça
1,5 bardak tavuk eti, pişmiş ve didilmiş
2 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
3 çorba kaşığı limon suyu
Yeterince tuz, karabiber

















Pişirme Süresi:

30 Dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

2 bardak un ve bir miktar tuzu bir tencereye koyup 2 su bardağı su ile karıştırp iyice ezin 3 bardak sıcak suyu ezilmiş una hızla karıştırarak ilave edin 15-20 dakika pişirin 25-30 cm çapında yayvan bir servis tabağını ıslatıp üzerine pişmiş hamuru dökün Soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin Yağı başka bir tencereye koyup kalan unu katın Hafifçe 2-3 dakika kavurun İçine salça, tavuk eti, tavuk suyu, tuz ve kalan sıcak suyu koyup kaynayana kadar karıştırın 5 dakika pişirin Baharatı serpip limon suyunu gezdirin Tekrar kaynayınca ateşten çekin Hamuru çorbanın yanında servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla