Konu
:
Tavuklu Patatesli Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Patatesli Pilav Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Patatesli Pilav Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 2 adet(360 gr) tavuk fileto
• 2 adet patates
• 1 su bardağı bezelye
• 2 adet havuç
• 2 su bardağı baldo pirinç
• 3
5 su bardağı tavuk suyu
• Tuz, karabiber
• 1 su bardağı sıvı yağ
Tarif
Tavuk filetoları bir tencerede iyice haşladıktan sonra soğuması için bir yere ayırın
Daha sonra ufak parçalar halinde ayırın
2 adet patatesi soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın
2 adet havucu da aynı şekilde yıkadıktan sonra onları da küp şeklinde doğrayın
Bir tavaya doğradığınız patates ve havuçları atıp kızartın
Bezelyeyi ayrı bir kapta haşlayın
Büyük bir tencereye önce doğramış olduğunuz tavuk fileto , pirinç, havuç, pirinç, patates, pirinç, bezelye şeklinde üst üste sıralayın
Üzerine tavuk suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin
Pilavınız piştikten sonra 5 dakika dinlendirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul