Konu
:
Balkabağı Güveci Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balkabağı Güveci Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabağı Güveci Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1 adet ufak balkabağı
• 1 adet kereviz
• 1 adet pırasa
• 2 diş sarımsak
• 6?7 adet arpacık soğanı
• 4 adet domates
• Yarım limon suyu(sebzelerle beraber kullanılacak)
• 1 adet şalgam
• 2 çorba kaşığı un
• 2,5 su bardağı tavuk suyu
• 1 adet tavuk göğsü
• Yeteri kadar tuz, kırmızı pulbiber, karabiber, kekik
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 1 adet kabak
Tarif
Kabağın sap kısmından yuvarlak bir kapak kesin
Çıkan kapağı bir kenara koyun
Çekirdeklerini ve liflerini temizleyin
Balkabağını fırın tepsisine yerleştirin
İçini dolduracak şekilde kaynar su ekleyin
Kapak kısmını üzerine kapatıp yumuşayıncaya kadar 1,5-2 saat pişirin
Piştikten sonra pişirme suyunu bir kepçe ile alıp atın
Dış kabuğuna zarar vermeden büyük bir kaşıkla kabağın içini çıkartın
Bu içleri miksere koyup püre haline getirin
Mazlemedeki tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul