Konu
:
İspanaklı Ve Havuçlu Katman Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Ve Havuçlu Katman Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Ve Havuçlu Katman Tarifi
[/b]
Malzemeler
? 750 gr ıspanak, sapları ayrılmış
? 750 gr havuç, rendelenmiş
? Tuz
? Taze rendelenmiş hint cevizi
? 1 çay kaşığı iyice rendelenmiş portakal kabuğu
? Taze öğütülmüş karabiber
? 50 gr margarin veya tereyağı
? Ayrıca pişirme kabını yağlamak için tereyağ
? Portakal dilimleri ve maydanoz, süslemek için
Tarif
Fırını 180C`ye ısıtın
500 gr`lık bir kabı yağlayın
Ispanağın yapraklarını yıkadıktan sonra üzerlerinde kalan su ile büyük bir tencereye koyun
Üzerine tuz serpiştirip tencerenin kapağını kapattıktan sonra ağır ateşte 5 dak
pişirin
Bu sırada yemeğin dibinin tutmaması için zaman zaman tencereyi sallayın
Ispanağı süzüp, elinizle suyu iyice çıkıncaya dek sıkın
Ispanakları ince doğrayıp tuz ve hint ceviziyle tatlandırdıktan sonra bir kenara koyun
Havuçları ve portakal kabuğunu karıştırıp tuz, biber ekleyin
Önceden yağlanmış kaba yarıya kadar yaym
Üstüne ıspanağı koyun
Kalan havuçları da ıspanağın üstüne yerleştirin
Küçük bir tavada margarini eritip, kaptaki havuçların üstüne dökün
1 saat ftrında pişirin
Servis İçin: bir bıçakla kabın kenarlarından kesin, sonra ısıtılmış bir servis tabağını üstüne koyup ters çevirin
Portakal dilimleri ve maydanozla süsleyin
Dilimleyip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul