Konu
:
Kruvasan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kruvasan Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kruvasan Tarifi
[/b]
Malzemeler
HAMUR MALZEMELERİ:
? 10 gr
Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 21 gr
Pakmaya yaş hamur mayası)
? 4,5 su bardağı un (500 gr
)
? 1/5 paket margarin (50 gr
)
? 2 tatlı kaşığı toz şeker (10 gr
)
? 2 çay kaşığı tuz (5 gr
)
? 1 su bardağı ılık süt (200 gr
)
? 2 adet yumurta,
? 1 paket margarin (250 g) (hamur arasına sürmek için)
? 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
İÇ MALZEMELERİ:
? 1 su bardağı süt (200 gr
)
? 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr
)
? Yarım kahve fincanı bal (50 gr
)
? Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (60 gr
)
? 2 adet yumurta
? 1 çay akşığı tarçın (3 gr
)
? Gülsuyu
STROYSEL MALZEMELERİ:
? 100 g margarin
? 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr
)
? 1,5 su bardağı un (140 gr
)
? Yarım limon
? 1 çay kaşığı vanilya (3 gr
)
Tarif
Ilık sütte mayayı eritip diğer hamur malzemelerini de ekleyip hamuru hazırlayım
Yeterince mayalanıp iki katı büyüklüğe ulaşınca, unlanmış tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında bir dikdörtgen şeklinde açın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul