Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Börek Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Börek Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 500 gr un,
• 1/2 çay bardağı yoğurt,
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
• 1/2 yumurta,
• 1/2 tatlı kaşığı pudraşekeri,
• 1/2 kahve kaşığı karbonat,
• Çeyrek kahve fincanı sirke,
• Tuz ve su
Pilav için:
• 1 su bardağı pirinç,
• 150 gr kıyma,
• 2 baş ortaboy soğan,
• 1 yemek kaşığı hasbir (safran),
• Tuz, karabiber,
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
• 1,5 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek), Yeteri kadar su







Tarif
Pirinçler ayıklanıp haşlanır Ayrı bir kapta kıyma, tuz ve karabiber kavrulur Küçük küçük doğranmış soğanlar kıymanın içine konur ve pembeleşinceye kadar kavrulur Bu karışıma 2 bardak su konup kaynatılır Kaynayan suya hasbir ile haşlanan pirinç atılır ve pişirilir Suyu çekmeye yakın altı kısılır, demlendirilir Daha sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla