07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Sarımsaklı Zeytinyağı
Malzemeler:
8-10 diş soyulmuş sarımsak
Kırmızı pul biber
5-6 adet acı yeşil sivri biber
3 su bardağı zeytinyağı
Karabiber, limon, tuz
Pişirme Süresi:
15 dakika
8 Kişilik
Hazırlanışı:
Arzuya göre 8-10 diş soyulmuş sarımsak, kırmızı pul biber, 5-6 adet acı ayıklanmış ve kıyılmış yeşil sivri biberleri ve 3 su bardağı zeytinyağını bir kavonozun içine koyup, kapağını kapatınız Bir gece kavonozu oda sıcaklığında bekletiniz Ertesi gün, karışımı mikserde püre haline getiriniz Kapaklı bir şişeye huni yardımı ile doldurunuz Buzdolabında bekletip, iki hafta içinde tüketiniz Kullanmadan önce bir kasenin içine önce acılı, sarımsaklı zeytinyağından koyup, içine tuz, taze çekilmiş karabiber, limon suyu ekleyip, karıştırınız Salata ve açık sandöviçlerinizde kullanınız
|
|
|