07-19-2012
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Parça Etli Karnıyarık
Parça Etli Karnıyarık
4 Kişilik
Malzemeler
4 adet patlıcan
1/2 kg dana kuşbaşı
2 adet domates
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
30 gr bitkisel margarin
Ayçiçek yağı (kızarmak için)
Tuz
Karabiber

Tarifi
Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın Soğanları soyup kıyın Tencerede bitkisel margarin'i eritip kıyılmış soğanları kavurun Etleri ekleyip, sularını bırakıp tekrar çekene kadar kavurun Domatesleri ekleyin Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip tatlandırın Kısık ateşte domatesler iyice sos haline gelene dek pişirmeye devam edin Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın ve kızgın ayçiçek yağı'nı bir tencereye koyun ısıtın Patlıcanları ayçiçek yağı'nda kızartın Kızaran patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin Orta kısımlarını bir bıçakla yarıp içine etli karışımı doldurun Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin İsteğe göre kızarmış sivri biber ve dilimlenmiş domatesle süsleyin Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|