Yalnız Mesajı Göster

Sıcak Armut Tatlısı

Eski 07-19-2012   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Sıcak Armut Tatlısı



Sıcak Armut Tatlısı 4 Kişilik
4 adet armut
10 adet kuru kayısı
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1,5 çorba kaşığı portakal suyu
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı yulaf
Yarım su bardağı un
60 gr tereyağ
File badem


Tarifi
Tereyağ'ı eritip, soğutun Armutları dilimleyin İyice yıkayıp temizlediğiniz kuru kayısıları küp küp doğrayın Fırını 150 derecede ısıtın Derin bir kabın içine armut, kayısı, limon, portakal suyu, tarçın, 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı unu karıştırıp harmanlayın Fırına girebilen bir kabın içine boşaltın ve yayın Üzeri için file badem hariç bütün malzemeyi karıştırıp, elinizle karışımı ufalayın ve armutların üzerine yayarak bölüştürün File bademleri de üzerine serpiştirin Önceden ısıtılmış fırında üzeri kıtırlaşıp, rengi sarıya dönene kadar pişirin Sıcakken, sade veya kaymaklı dondurma ile servis edin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla