Konu
:
Arkaik Dönem Heykel Traşçılığı...
Yalnız Mesajı Göster
07-17-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
playades
Nickli Üyeden Alıntı
İstanbul'da Arkeoloji müzesinde, İzmir Arkeoloji Müzesinde ve Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde nefis örnekler var
Aslında Efes'e klasik mimari anlayışta büyük bir müze yapılıp özellikle İzmir müzesinde olan Efes menşeli eserlerin orada sergilenmesi gerekir, çünkü Efes Müzesi kendi topraklarından çıkan eserler bakımından çok zayıf bırakılmış
Milyonların ziyaret ettiği Efes'te kıytırık bir müze olması üzücü bir durum, hem kültürel açıdan hem de maddi kayıp açısından
Heykel açısından en harika müze de İstanbul Arkeoloji müzesi diye düşünüyorum kendi açımdan
Merhabalar
Efes diyorsunuz ama ne yazık ki bu sadece oraya ait bir durum değil bence
Lidya(ki özellikle yunan sataından etkilenmişlerdir o yüzden direk bu örneği veriyorum)lılara ait enfes eserlerin biiir çoğu hatta neredeyse hepsi yurt dışından ülkemize getirtilmiş durumda şuan
Özelikle kitabeler, iki tanesi kral yazışması olmakla birlikte yapılan ticaretlerin tutulduğu yaklaşık 200,000 tane kitabeden bahsediyorum burada
Kendi eserlerine sahip çıkmayan bir ülkeyiz
Gerisini siz düşünün artık
Genelde küçük sanat eserleri üstünde çalıştıkları için böyle bir durumun da olması normal tabi
En önemli eserleri tümülüsler iken Efes in bu kadar sığ kalmasına yapacak pek bir yorum daha başka
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul