Yalnız Mesajı Göster

Arkaik Dönem Heykel Traşçılığı...

Eski 07-17-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Arkaik Dönem Heykel Traşçılığı...

playades Nickli Üyeden Alıntı

İstanbul'da Arkeoloji müzesinde, İzmir Arkeoloji Müzesinde ve Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde nefis örnekler var Aslında Efes'e klasik mimari anlayışta büyük bir müze yapılıp özellikle İzmir müzesinde olan Efes menşeli eserlerin orada sergilenmesi gerekir, çünkü Efes Müzesi kendi topraklarından çıkan eserler bakımından çok zayıf bırakılmış Milyonların ziyaret ettiği Efes'te kıytırık bir müze olması üzücü bir durum, hem kültürel açıdan hem de maddi kayıp açısından
Heykel açısından en harika müze de İstanbul Arkeoloji müzesi diye düşünüyorum kendi açımdan

Merhabalar
Efes diyorsunuz ama ne yazık ki bu sadece oraya ait bir durum değil bence Lidya(ki özellikle yunan sataından etkilenmişlerdir o yüzden direk bu örneği veriyorum)lılara ait enfes eserlerin biiir çoğu hatta neredeyse hepsi yurt dışından ülkemize getirtilmiş durumda şuan Özelikle kitabeler, iki tanesi kral yazışması olmakla birlikte yapılan ticaretlerin tutulduğu yaklaşık 200,000 tane kitabeden bahsediyorum burada Kendi eserlerine sahip çıkmayan bir ülkeyizGerisini siz düşünün artık Genelde küçük sanat eserleri üstünde çalıştıkları için böyle bir durumun da olması normal tabi En önemli eserleri tümülüsler iken Efes in bu kadar sığ kalmasına yapacak pek bir yorum daha başka

Alıntı Yaparak Cevapla