Konu
:
Kuru Patlican Ve Biber Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Patlican Ve Biber Dolmasi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Patlican Ve Biber Dolmasi
16 kuru
patlıcan
ve
biber
200 gr yağlı kıyma
5 diş
sarımsak
1
soğan
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
pul
biber
1 su bardağı
pirinç
1 çorba kaşığı
biber
salçası
1 çorba kaşığı
domates
salçası
2 su bardağı su
250 gr
yoğurt
Kuru
patlıcan
ları ve
biber
leri sıcak suda 1 saat kadar bekletin
Süzgece alıp suyunu süzün
Pirinci yıkayıp süzün
Sarımsakları ve
soğan
ı soyup kıyın
Kıymayı bir kaba alıp
sarımsak
,
soğan
, nane, tuz, karabiber, pulbiber, sumak, sıvıyağ,
biber
ve
domates
salçasını ekleyip karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın
Bu malzemeyi
patlıcan
ve
biber
lerin içine doldurup tencereye dizin
Üzerine bir porselen yemek tabağı kapatıp suyunu ilave edin
Orta ateşte pişmeye bırakın
Suyu kaynadıktan sonra ateşi kısıp 45 dakika daha pişirin
Üzerine
yoğurt
döküp servis yapın
Not: Yaz sebzelerinin en bol olduğu dönemlerde insanların evlerinin damlarında iplere dizip hendeklere asarak kuruttuğu zamanlardan gelen bir yemek
Halen Doğu ve Güneydoğuda kısmen de olsa yapılmaya devam edilen dolmanın tadı başka dolmalara benzemiyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul