Konu
:
Kara Lahana Sarması (Trabzon)
Yalnız Mesajı Göster
Kara Lahana Sarması (Trabzon)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kara Lahana Sarması (Trabzon)
Malzemeler;
Yarım Çay bardağı Bulgur
- 500 Gr Dana Kıyma
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber
- 4 Bağ KaraLahana
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 2 Adet Kuru Soğan
- Yarım Çay bardağı Pirinç
- 2 Tatlı kaşığı Tuz
4 bağ karalahana, saplarından ayrılarak temizlenir
Orta boy tencere, yüksek ateş ocağa konularak içerisine 1 litre su kaynaması için konulur
Kaynayan suyun içerisine karalahana atılır ve 5 dakika yumuşaması için beklenir
Yumuşayan lahanalar süzülerek soğuması için beklenir
Ayrı bir kapta 500 gram dana kıyma, 2 adet kuru soğan ince ince doğranır
2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, yarım çay bardağı pirinç, yarım çay bardağı köftelik bulgur ve yarım çay bardağı su konularak yoğrulur
Yoğurma işlemi ortalama 5 dakikanızı alacaktır
Büyük boy tencerenin alt zeminine kemikli et yerleştirilir
Her bir karalahana tek tek içerisine iç harç konularak sarılarak tencereye yerleştirilir ve içerisine yarım bardak su konarak orta ateş ocakta buharıyla pişmeye bırakılır
Bu işlem ortalama 15-20 dakika sürer
Ardından içerisine üzerini 1 parmak kalınlığında geçecek kadar kaynamış su eklenir ve pişmeye bırakılır
Bu işlem ortalama 30 dakika sürer
alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul