Yalnız Mesajı Göster

Degisik Bir Tarif : Mantarli Ve Peynirli Kabak Sefasi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Degisik Bir Tarif : Mantarli Ve Peynirli Kabak Sefasi







Malzemeler: 2 ortaboy sogan, 300 gr mantar, 1 buyuk kirmizi biber, 1 tutam feslegen, 2 kasik zeytinyagi, üzerine 100 gr rende kasar, 2 dis sarimsak, 1 kilo kabak, tuz, 1 domates, süslemek için maydonoz

Yapilis: kabakları boyutuna gore 3 e bolelim ve ortalarini dolma yapıcak gibi oyalim, bicakla parcaladigim icin ben kasikla oyuyorum cok kolay oluyor Oydugumuz kabaklari 1 su bardagi suda 8 dakika haslayalim (kabagi sert veya diri seviyorsaniz 5 dakika yeter), 10 dakikadan fazla haşlamayın eriyor Haslanan kabaklarin suyunu suzup bir tarafta sogumaya birakalimDiger yandan soganları, sarimsagi ve kirmizi biberi cok ince rende yapalim ve yagimizla hafifce kavuralim, daha sonra mantarlari ve küp dogradigimiz domateside ekleyelim ve suyunu cekene kadar pisirelim ( hic su eklemenize gerek yok mantar yeterince sulaniyor) Karisim iyice suyunu cekince,tuzu ve feslegeni ekleyelim ve kabaklarimizin ortalarini kasik yardimiyla bu karisimla dolduralimÜzerilerine rende kasar serpelim Firinda 10 dakika pisirelim Servis yaparken maydonozla süsleyelim Resim cikmaz ise buradan bakin : Mutfağa Dair-Special Turkish Meals: Mantarli ve Peynirli Kabak Sefasi

Alıntı Yaparak Cevapla