Konu
:
Kırmızı Mercimekli Ve Bulgurlu Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Mercimekli Ve Bulgurlu Sarma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Mercimekli Ve Bulgurlu Sarma
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı Osmancık pirinç
250 gr taze asma yaprağı
1 kg soğan
2 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 çay kaşığı karabiber
2
5 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
2 su bardağı su
Kırmızı mercimekli ve bulgurlu sarma:
İftar sofralarının vazgeçilmezi yaprak dolmasını bu sefer mercimek ve bulgur ile yapın
Asma yapraklarının saplarını kesip birkaç kez yıkayın ve sıcak suda 1 saat bekletip süzün
Kırmızı mercimek ve pirinci suda bekletin
Soğanı küp doğrayın
Bir tavada tuz ilave ederek hafif pembeleşinceye kadar kavurun
Kırmızı mercimek ve pirincin suyunu iyice süzün
Dolma içi için, pişmiş soğana zeytinyağı, limon suyu, karabiber, kuru nane, mercimek, pirinç, ince bulgur ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın
Asma yaprağının ortasına 1 yemek kaşığı dolma içi ekleyip yaprağı bohça şeklinde kapatın
Tencerenin tabanına birkaç asma yaprağı yerleştirin
Hazırladığınız dolmaları üzerine alın
Zeytinyağı, limon suyu ve su ilave edin
Tencerenin üzerine düz porselen bir tabak kapatın
Kapağını da kapatıp önce orta, sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin
Ilınınca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul