Konu
:
Perdeli Kereviz Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Perdeli Kereviz Dolması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Perdeli Kereviz Dolması
6 kişilik
4 kereviz (eşit büyüklükte)
8 lahana yaprağı
1 limonun suyu
4 soğan
400 gr kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1
5 su bardağı su
5 çorba kaşığı zeytinyağı
8~10 kırmızı ve sarı kiraz domates
Birkaç maydanoz dalı
Tuz
karabiber
Perdeli kereviz dolması: Sebzeli yemek tarifleri arasında iyi bir seçim
Lahana yapraklarını hafif diri kıvamda haşlayıp süzgece alın
Kerevizleri soyup enine ortadan ikiye kesin
İç kısımlarını kaşıkla oyup çıkarın
Çıkardığınız parçaları küp şeklinde doğrayın
İçlerini oyduğunuz kerevizleri tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve limon suyu ilave edin
Hafif diri kıvamda olana kadar haşlayın
Süzüp bir kaba alın
Soğanları soyup küp doğrayın
1
5 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın
Soğan ve eti ilave edip devamlı karıştırarak 10-15 dakika soteleyin
Yarım bardak sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
Etler yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın
Etli harcı kerevizlerin içine paylaştırın
Kereviz dolmalarını lahana yapraklarıyla uçları altta kalacak şekilde sarın
Doğradığınız kereviz içlerini fırın tepsisinin dibine yayın
Üzerine lahana sarmalarını yerleştirin
Sarı ve kırmızı kiraz domateslerini ekleyin
Domates ve biber salçalarını kalan bir bardak suyla karıştırıp tepsinin kenarından ilave edin
Kalan yağı sarmaların üzerine gezdirip bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın
Tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatıp 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Fırından alın ve yağlı kağıdı çıkarıp 15 dakika daha pişirin
Servis tabağına alıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul