Konu
:
Güveçte Zeytinyağlı Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Zeytinyağlı Sarma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Zeytinyağlı Sarma
Malzemeler
Üzüm yaprağı
Yarım kilo pirinç
1 adet soğan
Nane
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Tuz
Hazırlanışı
Bir tencereye su koyup öncellikle üzüm yapraklarını haşlayalım
Daha sonra bir tencereye zeytinyağını koyalım soğanı doğarayalım biraz kavurduktan sonra pirincini ekleyelim sonra ince kıyılmış maydanoz, nane, salça, kuş üzümü, tuz, dolmalık fıstığı da ekleyelim kısık ateşte biraz kavurduktan sonra sarmaya başlayabiliriz
Salçalı su yapıp zeytinyağını ekleyerek karıştırıp sarmaların üzerine döküp kısık ateşte pişmeye bırakabiliriz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul