Yalnız Mesajı Göster

Naneli Patlıcan Dolması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Patlıcan Dolması





3 patlıcan
100 gr kıyma
Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 soğan
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
1 domates

Sos için
2 domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
30 gr tereyağı
Yarım yemek kaşığı kuru nane
Tuz

Naneli patlıcan dolması: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve içlerini oyarak çıkartın ve 10-15 dakika tuzlu suda bekletin Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin Pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, ayçiçeği yağı ve nohudu ilave edip karıştırın Karışımı patlıcanların içlerine doldurup domates ile kapatın ve tencereye dizin üzerine domates rendeleyip zeytinyağı gezdirin Sıcak su ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Pişen dolmaları fırın kabına aktarın Tereyağını eritip nane ile karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla