Konu
:
Etli Marul Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Etli Marul Dolması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Marul Dolması
1 demet dereotu
1 marul
1 demet maydanoz
100 gr baldo pirinci
1 domates
1 soğan
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Etli marul dolması:
Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın
Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın
5 dakika bekletip süzün
Soğan ve domatesi temizleyip rendeleyin
Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın
Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın
Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin
Yaprak sarması gibi sarın
Sarmaları tencereye dizin
Üzerlerine zeytinyağını gezdirerek dökün
1 su bardağı kadar su ilave edin
Porselen bir tabağı sarmaların üzerini kapatın
Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin
Servis tabağına alıp, dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul