Yalnız Mesajı Göster

Etli Marul Dolması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Marul Dolması





1 demet dereotu
1 marul
1 demet maydanoz
100 gr baldo pirinci
1 domates
1 soğan
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon

Etli marul dolması:
Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın 5 dakika bekletip süzün

Soğan ve domatesi temizleyip rendeleyin Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın
Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın

Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin Yaprak sarması gibi sarın Sarmaları tencereye dizin Üzerlerine zeytinyağını gezdirerek dökün 1 su bardağı kadar su ilave edin Porselen bir tabağı sarmaların üzerini kapatın Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin Servis tabağına alıp, dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla