Konu
:
Pilavlı Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Pilavlı Enginar Dolması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilavlı Enginar Dolması
4 enginar
1 limon
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Pilav için
1 su bardağı baldo pirinç
1
5 su bardağı et suyu
30 gr tereyağı
1 havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz
Pilavlı enginar dolması:
Havucu küp doğrayıp haşlayın
Enginarları temizleyip limonlu tuzlu suda bekletin
Bir tencerede 2 su bardağı su, tuz, yarım limonun suyunu kaynatın
Su kaynayınca enginarları haşlayıp cam bir kaba alın
Pilav için pirinci tereyağında kavurun
Pirinçler şeffaflaşınca et suyu ile tuzu ilave edip pirinçler suyu çekinceye kadar pişirin
Havuç, bezelye ve dereotunu ekleyin
üzerine kağıt havlu kapatıp kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın
Pilavı enginarların üzerine paylaştırın
üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin
üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul