Yalnız Mesajı Göster

Etli Ve Buğdaylı Dolma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Ve Buğdaylı Dolma





1 su bardağı buğday
2 kırmızı dolmalık biber
2 yeşil dolmalık biber
2 sarı dolmalık biber
3 soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
200 gr kuzu eti
5 domates
3~4 dal dereotu
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Kekik
Karabiber
1 çorba kaşığı biber salçası

Etli ve buğdaylı dolma:
Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün Tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin ve buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlayın Biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizleyin Soğanları soyup kıyın Eti tavla zarı gibi doğrayın Domatesleri yıkayıp rendeleyin

Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin Eti ilave edip kavurun Domatesin yarısı, yarım bardak sıcak su ve tuzu ekleyip pişirin Hafif haşlanmış buğdayı ayrı bir tavada zeytinyağında kavurun Ete ilave edin Kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın Karışımı biberlerin içine paylaştırıp kapaklarını kapatın Geniş bir tencereye yan yana yerleştirin Birer çorba kaşığı zeytinyağı, salça ve suyu bir kapta karıştırın Sosu tencerenin kenarından içine dökün Biberleri orta ateşte 30-35 dakika pişirin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın

Ayrı bir sos tenceresinde kalan su, zeytinyağı ve rendelenmiş domates ve baharatı ekleyip pişirin Biberleri domates sosuyla birlikte sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla