Konu
:
Etli Ve Buğdaylı Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Etli Ve Buğdaylı Dolma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Ve Buğdaylı Dolma
1 su bardağı buğday
2 kırmızı dolmalık biber
2 yeşil dolmalık biber
2 sarı dolmalık biber
3 soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
200 gr kuzu eti
5 domates
3~4 dal dereotu
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Kekik
Karabiber
1 çorba kaşığı biber salçası
Etli ve buğdaylı dolma:
Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin
Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün
Tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin ve buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlayın
Biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizleyin
Soğanları soyup kıyın
Eti tavla zarı gibi doğrayın
Domatesleri yıkayıp rendeleyin
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin
Eti ilave edip kavurun
Domatesin yarısı, yarım bardak sıcak su ve tuzu ekleyip pişirin
Hafif haşlanmış buğdayı ayrı bir tavada zeytinyağında kavurun
Ete ilave edin
Kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın
Karışımı biberlerin içine paylaştırıp kapaklarını kapatın
Geniş bir tencereye yan yana yerleştirin
Birer çorba kaşığı zeytinyağı, salça ve suyu bir kapta karıştırın
Sosu tencerenin kenarından içine dökün
Biberleri orta ateşte 30-35 dakika pişirin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Ayrı bir sos tenceresinde kalan su, zeytinyağı ve rendelenmiş domates ve baharatı ekleyip pişirin
Biberleri domates sosuyla birlikte sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul