Konu
:
Mercimekli Beyaz Lahana Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Beyaz Lahana Sarması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Beyaz Lahana Sarması
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 küçük boy lahana
1
5 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
1 büyük soğan
2 çorba kaşığı domates püresi
100 gr kıyma
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, kara biber
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 limon
Mercimekli beyaz lahana sarması:
Mercimeği yıkayıp süzün
Sıcak suda yarım saat bekletin
Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün
Maydanozu temizleyip kıyın
Soğanı soyup kıyın
Mercimeği bir kaba alın
Kıymayı kendi yağıyla hafifçe kavurun
Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin
Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip katlayın ve sarın
Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin
Sarmaları dizip üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün
Su ekleyin
Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın
Kısık ateşte 45 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul