Konu
:
Pirzolalı Yaprak Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Pirzolalı Yaprak Sarma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirzolalı Yaprak Sarma
750 gr taze asma yaprağı
500 gr pirzola
400 gr az yağlı koyun kıyması
2
5 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 soğan
4-5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1
5 çay bardağı su
1
5 limon, tuz, karabiber
Pirzolalı yaprak sarma:
Bir tencereye su doldurup tuz ve yarım limonun suyunu ekleyin
Ocağa alıp su kaynamaya başlayınca yaprakları ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzgece alın
Soğan ve sarımsağı temizleyin
2 diş sarımsak ve soğanı rendeleyin
Pirinci iyice yıkayıp süzün
Bir kapta pirinç, kıyma, salça, yağ, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın
Hazırladığınız malzemeyi yapraklara sarın
Pirzolaları tuzlayıp biberleyin ve yayvan bir tencerenin tabanına dizin
Yaprak sarmaları pirzolaların üzerine yerleştirin
Kalan sarımsakları bütün olarak ilave edin
1
5 bardak sıcak su ekleyip üzerine porselen bir tabak kapatın
30 dakika pişirip üzerindeki tabağı alın
1 limonun suyunu yemeğin üzerine gezdirin ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul