Yalnız Mesajı Göster

Pirzolalı Yaprak Sarma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirzolalı Yaprak Sarma





750 gr taze asma yaprağı
500 gr pirzola
400 gr az yağlı koyun kıyması
25 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 soğan
4-5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
15 çay bardağı su
15 limon, tuz, karabiber

Pirzolalı yaprak sarma:
Bir tencereye su doldurup tuz ve yarım limonun suyunu ekleyin Ocağa alıp su kaynamaya başlayınca yaprakları ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzgece alın

Soğan ve sarımsağı temizleyin 2 diş sarımsak ve soğanı rendeleyin Pirinci iyice yıkayıp süzün Bir kapta pirinç, kıyma, salça, yağ, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın Hazırladığınız malzemeyi yapraklara sarın

Pirzolaları tuzlayıp biberleyin ve yayvan bir tencerenin tabanına dizin Yaprak sarmaları pirzolaların üzerine yerleştirin Kalan sarımsakları bütün olarak ilave edin 15 bardak sıcak su ekleyip üzerine porselen bir tabak kapatın 30 dakika pişirip üzerindeki tabağı alın 1 limonun suyunu yemeğin üzerine gezdirin ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla