Yalnız Mesajı Göster

Fırında Soğan Dolması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soğan Dolması





4 iri soğan
1 su bardağı tavuk suyu
3-4 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
1 çay kaşığı fesleğen ve kekik
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz, karabiber

Fırında soğan dolması:
Soğanları soyup uçlarını kesin Tavuk suyunda 15 dakika haşlayın Soğanları kevgirle ayrı bir tabağa alıp içlerini kaşık yardımıyla çıkarın

Soğanların iç kısımlarını ince ince doğrayıp derin bir kaba alın Ekmek içi, fesleğen, kekik, tuz, karabiber, yarım kaşık zeytinyağı ve rendelenmiş kaşarpeynirini ekleyip karıştırın

Hazırladığınız karışımla soğanların içini doldurun Yağlanmış kalıba dizip üzerlerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla