Yalnız Mesajı Göster

Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma





6 kabak
200 gr ayıklanmış midye
100 gr mantar
2 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı su
2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Kabak kasesinde midyeli ve mantarlı dolma:
Kabakları temizleyip yıkayın Sebze soyacağı ile, uzunlamasına incecik dilimleyin Kabak dilimlerinin üzerine fırça ile zeytinyağı sürün ve ızgarada közleyin

Midyeleri tuzlu suda haşlayıp süzün Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün Pirinci yıkayıp süzün Kalan zeytinyağını tavada ısıtın Pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun Midye ve mantarları ekleyip karıştırın 1 çay bardağı su ilave edip pişirin Ateşten alıp kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin, fazla ezmeden harmanlayın

Küçük fırın kalıplarını yağlayıp kabak dilimlerini hafifçe üst üste gelecek ve uçları kalıpların dışına sarkacak şekilde dizin Hazırladığınız iç pilavı kalıplara paylaştırın Kabakların dışa sarkan kısımlarını kıvırıp pilavın üzerini kapatın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Ilınınca kalıpları servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın Soğuk olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla