Konu
:
Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma
6 kabak
200 gr ayıklanmış midye
100 gr mantar
2 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı su
2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Kabak kasesinde midyeli ve mantarlı dolma:
Kabakları temizleyip yıkayın
Sebze soyacağı ile, uzunlamasına incecik dilimleyin
Kabak dilimlerinin üzerine fırça ile zeytinyağı sürün ve ızgarada közleyin
Midyeleri tuzlu suda haşlayıp süzün
Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin
Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün
Pirinci yıkayıp süzün
Kalan zeytinyağını tavada ısıtın
Pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun
Midye ve mantarları ekleyip karıştırın
1 çay bardağı su ilave edip pişirin
Ateşten alıp kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin, fazla ezmeden harmanlayın
Küçük fırın kalıplarını yağlayıp kabak dilimlerini hafifçe üst üste gelecek ve uçları kalıpların dışına sarkacak şekilde dizin
Hazırladığınız iç pilavı kalıplara paylaştırın
Kabakların dışa sarkan kısımlarını kıvırıp pilavın üzerini kapatın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Ilınınca kalıpları servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın
Soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul