Konu
:
Balıklı Kabak Çiçeği Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Balıklı Kabak Çiçeği Dolması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıklı Kabak Çiçeği Dolması
100 gr hamsi
10~12 kabak çiçeği
2~3 yaprak pazı
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tozşeker
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Balıklı kabak çiçeği dolması:
Hamsileri ayıklayıp temizleyin
Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün
Soğanı soyup kıyın
Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda 30 dakika bekletin
Bol suyla yıkayıp durulayın
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Pirinci ilave edip 20 dakika daha karıştırarak kavurun
Tarçın, tozşeker ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Kabak çiçeklerini dikkatlice temizleyin
Pirinçli karışımı pazı yaprakları ve kabak çiçeklerinin içine paylaştırın
Dolmaları tencereye dizin
Benmari usulü pişirmek için geniş bir tencereye 2 bardak su ilave edin
Üzerine sarmaların bulunduğu tencereyi oturtun
Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin
Servis tabağına alıp limon dilimleri, kiraz domatesler ve yenilebilir çiçeklerle süsleyin
Ilık ya da soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul