Konu
:
Zeytinyağlı Patlıcan Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Patlıcan Dolma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Patlıcan Dolma
2 kemer patlıcan
İç pilav için
1 su bardağı baldo pirinç
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1
5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Zeytinyağlı patlıcan dolma:
Patlıcanları incecik dilimleyin
2-3 dakika zeytinyağında kızartın
Pirinçleri ılık suda 25 dakika bekletin
Pirinçleri yıkayıp süzün
Soğanları piyazlık doğrayın
Dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurun
Fıstıklar renk alınca soğanları ilave edin
Soğanları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun
Pirinçleri ekleyin ve bir miktar tuz ilave edip kavurmaya devam edin
Kuş üzümünü kaynar suda bekletin
Pirinçler kavrulunca baharatları ve kuşüzümünü ilave edin
En son suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp demlenmeye bırakın
Streç filmin üzerine patlıcan dilimlerini bitişik olarak dizin
Patlıcanların üzerine her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde iç pilavı yerleştirin
Streç film yardımıyla patlıcanı rulo haline getirip yan taraflarından sıkıştırıp tezgahta yuvarlayıp kenarlarını streç filmle sıkıca kapatın
Buzdolabında 1 saat bekletin
Parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul