Konu
:
Zeytinyağlı Ayva Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Ayva Dolması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Ayva Dolması
2 eşit büyüklükte ayva
2 patates
8~10 arpacık soğan
4 diş sarımsak
2 havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı sıcak su
20 gr lohusa şekeri (veya 2 su bardağı az şekerli vişne suyu)
Birkaç dal dereotu
Tuz
Zeytinyağlı ayva dolması:
Ayvaları soyup ortadan ikiye kesin
Çekirdekli kısımlarını temizleyip çekirdeklerini ayırın
Kararmaması için limonlu suda
bekletin
Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin
Havuçları temizleyip top şeklinde kesin
Arpacık soğan ve sarımsakları soyun
Bezelyeleri hafif haşlayıp süzün
Suyu tencerede kaynatın
Lohusa şekeri ve ayırdığınız ayva çekirdeklerini ilave edip şeker eriyene ve su kırmızı renk alana
kadar karıştırın
Ocaktan alıp ılıtın
Ayvaları ekleyip rengi dönene kadar bekletin
Tencerede 1 bardak zeytinyağını ısıtın
Soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin
Havuçları ekleyin
4-5 dakika soteleyip
sırasıyla patates ve bezelyeyi ilave edin
Tuz, limon suyu ve yarım bardak sıcak su ekleyin
Sebzeler yumuşayana kadar pişirin
Ayvaları süzüp yayvan bir tencereye alın
Üzerine havuçlu ve arpacık soğanlı malzemeyi
paylaştırın
Kalan zeytinyağı ve sıcak suyu tencerenin kenarından ilave edip kapağını kapatın
10 dakika pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Dereotu dallarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul