Konu
:
Zeytinyağlı Pırasa Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Pırasa Sarması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Pırasa Sarması
3 soğan
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1 havuç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı küp doğranmış kuru kayısı
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 kg pırasa
2 su bardağı sıcak su
1 limonun suyu
1 su bardağı doğranmış domates
10 kuru sarı erik
Tuz
karabiber
Zeytinyağlı pırasa sarması:
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin
Kuşüzümü ve kayısıları yumuşayana kadar ılık suda bekletin
Havucu temizleyipzar şeklinde doğrayın ve haşlayın
Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın
1 kahve fincanı zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin
Sırasıyla pirinç,süzülmüş havuç, dolmalık fıstık, süzülmüş kuşüzümü ve kayısıları ilave edip karıştırarak pişirin
1 bardak sıcak su, limon suyu,tuz, karabiber, yenibahar ve şekeri ekleyip karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin
Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını 10-12 cm’lik parçalara kesin
Tuzlu ve limonlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün
Keskin bir bıçağın ucuyla pırasaların kenarından uzunlamasına derin bir çizik atın
Elde ettiğiniz pırasa yapraklarından 2 tanesini artı işareti şeklinde yerleştirip orta kısmına iç harcı yayın ve 4 kenarı içe doğru
bohça şeklinde kapatın
Kalan pırasa yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın
Sarmaları tencereye yerleştirin
Üzerine kalan zeytinyağı, doğranmış domates ve erikleri ilave edin
Kalan 1 bardak sıcak suyu döküp pişme esnasında sarmaların dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın
Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişirin
Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul