Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Pırasa Sarması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Pırasa Sarması





3 soğan
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1 havuç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı küp doğranmış kuru kayısı
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 kg pırasa
2 su bardağı sıcak su
1 limonun suyu
1 su bardağı doğranmış domates
10 kuru sarı erik
Tuz
karabiber

Zeytinyağlı pırasa sarması:
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Kuşüzümü ve kayısıları yumuşayana kadar ılık suda bekletin Havucu temizleyipzar şeklinde doğrayın ve haşlayın

Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın 1 kahve fincanı zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin Sırasıyla pirinç,süzülmüş havuç, dolmalık fıstık, süzülmüş kuşüzümü ve kayısıları ilave edip karıştırarak pişirin 1 bardak sıcak su, limon suyu,tuz, karabiber, yenibahar ve şekeri ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını 10-12 cm’lik parçalara kesin Tuzlu ve limonlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün
Keskin bir bıçağın ucuyla pırasaların kenarından uzunlamasına derin bir çizik atın

Elde ettiğiniz pırasa yapraklarından 2 tanesini artı işareti şeklinde yerleştirip orta kısmına iç harcı yayın ve 4 kenarı içe doğru
bohça şeklinde kapatın Kalan pırasa yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın Sarmaları tencereye yerleştirin Üzerine kalan zeytinyağı, doğranmış domates ve erikleri ilave edin

Kalan 1 bardak sıcak suyu döküp pişme esnasında sarmaların dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın

Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişirin Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla