Yalnız Mesajı Göster

Bulgurlu Yaprak Sarma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Yaprak Sarma





500 gr taze asma yaprağı
15 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz

İç malzeme:
2 su bardağı bulgur
3 soğan
1 domates
2 taze soğan
Yarım demet dereotu
15 çay bardağı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kuşüzümü, dolmalık fıstık
1'er çay kaşığı nane, karabiber, yenibahar
1 çay kaşığı tozşeker
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Bulgurlu yaprak sarma:
Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün Soğanları kıyın Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın Dereotunu kıyın Domatesi soyup küp küp doğrayın Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin Domatesi ilave edip birkaç dakika kavurun Bulgur, taze soğan, dereotu, kuşüzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, yenibahar, tozşeker, 1 tutam tuz ve karabiberi ekleyip kavurun 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin Ilınmaya bırakın

Yaprakların üzerine iç malzemeden yerleştirip sıkıca sarın Sarmaları tencereye dizip 15 bardak sıcak su, 2 kaşık zeytinyağı, limon suyu, tozşeker ve tuzu ekleyin Sarmaların üzerine büyük bir porselen takapatın Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla