Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Endivyen Salatası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Endivyen Salatası





200 gr tavuk göğüs eti
1 çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet endivyen
8 kiraz domates
1 su bardağı konserve mısır
1 yemek kaşığı susam
Sos için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke
3 yemek kaşığı limon suyu
Tuz

Tavuklu endivyen salatası: *Tavuk etini döverek inceltin ve cam bir kaseye alın Zeytinyağı, kekik ve rendelenmiş sarımsak ekleyip tavuk etinin her yerine sürün Üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin Sosundan çıkartıp fırın ızgarasında önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin

*Endivyen yapraklarını yıkayıp süzgeçte suyunu iyice süzdürün Kiraz domatesleri ince doğrayın ve mısır ile birlikte endivyene karıştırarak harmanlayın Salata kasesine aktarın

*Zeytinyağı, limon, balzamik sirke ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin Tavuğu şeritler halinde doğrayıp salatanın üzerine dizin Susamı yağsız tavada kavurun Salataya serpiştirip servis yapınTavuklu endivyen salatası artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla