Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası





2 su bardağı buğday
2 su bardağı et suyu
3 havuç
3 kabak
100 gr beyazpeynir
3 dal maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı haşhaş
Tuz

Havuçlu ve kabaklı buğday salatası:
Buğdayı akşamdan ıslatın Ertesi gün süzüp tencereye alın Et suyunu ekleyip yumuşayana kadar pişirin Maydanozu temizleyip kıyın Peyniri küp şeklinde kesip haşhaşa bulayın

Havuç ve kabakları temizleyip rendeleyin 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp havuç ve kabağı ekleyin Devamlı karıştırarak soteleyin 1 tutam tuzla tatlandırın Buğdayı ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin Soğumaya bırakın Salata kasesine alın

Kalan zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün Beyazpeynir ve maydanozla süsleyip servis yapın Havuçlu ve kabaklı buğday salatası artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla