Yalnız Mesajı Göster

Deniz Mahsulleri Salatası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Mahsulleri Salatası





1 paket Akdeniz yeşillikleri
200 gr fileto balık
8 karides
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
beyaz toz biber


Frambuaz sos için
50 gr frambuaz
4 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı balzamik sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Deniz mahsulleri salatası: Sos için frambuaz ve üzüm sirkesini sos tenceresine alıp kaynatın Frambuazlar yumuşayınca ocaktan alın Süzüp soğumaya bırakın

Soğuyunca balzamik sirke ile zeytinyağını ilave edip karıştırın Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp iyice süzün Büyük bir kaseye alıp hazırladığınız frambuaz sosu ilave edin ve harmanlayın
Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın Balıkları ve karidesleri zeytinyağında soteleyip tuz ve biberle tatlandırın
Frambuaz soslu Akdeniz yeşilliklerini servis tabağına alıp üzerine zeytinyağında sotelenmiş balık ve karidesleri yerleştirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla