Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Buğday Salatası Tarifi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Buğday Salatası Tarifi



Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
2 su bardağı aşurelik buğday
Yarım kahve fincanı+1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2-3 diş sarmısak
Tuz, karabiber
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu

Tavuklu Buğday Salatası Yapılışı
BUĞDAYI geceden ıslatıp, ertesi gün kendi suyuyla haşlayın Suyunu süzüp, soğumaya bırakın Tavuk etini dilimleyip, yarım kahve fincanı zeytinyağı, karabiber ve tuz karışımında 1 saat marine edin Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada pişirin Kıyılmış soğan ve sarmısağı 1 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleştirin Salça ekleyip karıştırın Buğday ve tuz ilave edip, bir-iki çevirdikten sonra ocaktan alın Soğuyan salatayı servis tabağına alıp, üzerine çırpılmış limon suyu, tuz ve karabiber karışımını gezdirin Izgara tavuk ile servis yapın




Alıntı Yaparak Cevapla