Konu
:
Akdeniz Esintisi Renkli Salata
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Esintisi Renkli Salata
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Esintisi Renkli Salata
1 demet andiv ( İtalyan marulu)
1 demet yeşil lollo rosso( İtalyan kıvırcığı)
1 demet kırmızı lollo rosso
1 kırmızı soğan
100 gr hindi füme
1 salatalık
50 gr yarım ceviz içi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
100 gr labne peyniri
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
Akdeniz esintisi renkli salata:
Tüm yeşillikleri temizleyip yıkayın ve iri iri doğrayın
Kırmızı soğanı soyup halkalar halinde doğrayın
Salatalığı soyup ince ince dilimleyin
Hindi fümeyi kare dilimler halinde doğrayın
Hazırladığınız yeşillikleri ve malzemeleri renk değişimlerine göre servis tabaklarına paylaştırırak yerleştirin
Hindi füme dilimlerini iri doğranmış salataların üzerine serpiştirin
Labne peyniri, rendelenmiş kaşarpeyniri, limon suyu, tuz ve kırmızı pul biberi ayrı bir kâsede sıvı krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın
Zeytinyağını kremaya azar azar ekleyip çırpın
Hazırladığınız peynirli sosu salataların üzerine gezdirip hafifçe harmanlayın
Yarım cevizleri ve salatalık dilimlerini gelişigüzel yerleştirin
5 dakika bekletip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul