Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Ve Karidesli Salata

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Ve Karidesli Salata





Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
15 gr margarin
1 domates
1 kabak
250 gr karides
1 demet taze İtalyan fesleğeni
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Lollorosso ve kıvırcık yaprakları

Pirinçli ve karidesli salata:
Pirinci yıkayıp süzün Domatesi rendeleyin Margarini eritip domatesi soteleyin Suyunu çekmesine yakın pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun Su ve tuz ekleyip su kaynayana kadar harlı, daha sonra kısık ateşte pişirin Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın

Karidesleri temizleyin Kabağı yıkayıp soymadan küçük küpler halinde doğrayın Zeytinyağını tavada ısıtıp kabak ve karidesleri soteleyin Tavayı ocaktan alın Pişirdiğiniz pilavı ekleyip harmanlayın

* Lollorosso, kıvırcık ve fesleğen yapraklarını yıkayıp kuruluyın ve servis tabaklarına dizin Üzerine karidesli pilavı ekleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla