Konu
:
Nohutlu Ve Bezelyeli Kısır
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Ve Bezelyeli Kısır
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Ve Bezelyeli Kısır
1
5 su bardağı köftelik Bulgur
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6 taze soğan
Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı kıyılmış kıvırcık yaprağı
Kimyon
Karabiber
Tuz
Kırmızı pul biber
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Nohutlu ve bezelyeli kısır:
Nohut ve bezelyeleri bir gece önceden suda bekletip yumuşayıncaya kadar haşlayın
Bulguru bir kaseye alıp üzerine sıcak su gezdirin ve üzerine kapak kapatarak yumuşayıncaya kadar bekletin
Bulgura salçaları ve baharatları ekleyip iyice karıştırın
Soğanları ince doğrayın
Haşlanmış bezelye, nohut, maydanoz, soğan, kıvırcık, nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ekleyip tekrar karıştırın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul