Konu
:
Bat
Yalnız Mesajı Göster
Bat
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bat
1
5 su bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı ince bulgur
1
5 su bardağı ceviz içi
2 sivri biber
1 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet taze soğan
Yarım demet reyhan otu
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı kırmızı pul biber
Salamura veya haşlanmış asma yaprağı
Tuz
Bat:
Mercimeği yıkayıp suyunu süzün
Tencereye aktarıp 2
5 su bardağı su ekleyip kaynatın
Üzerinde biriken köpüğü kepçe yardımıyla alın
Ocağın ısısını düşürüp mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin
Bulguru ekleyip karıştırın
Tencereyi ocaktan alıp kapağını kapatın ve soğuyuncaya kadar bekletin
Ceviz içini mutfak robotunda çekin
Biberleri temizleyin
Biberler, taze soğanlar ve diğer otları ince kıyın
Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın ve hepsini harmanlayın
Soğuyan mercimeğe salça, tuz, pul biber, soğan, domates ve otlu karışımı ilave edip karıştırın
Ceviz içini de ilave edip salamura veya haşlanmış asma yaprağı üzerinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul