Konu
:
İskender Kebap Salatası
Yalnız Mesajı Göster
İskender Kebap Salatası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İskender Kebap Salatası
750 gr kuzu fileto
2 diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 baget ekmek
2 salatalık
2 domates
1 kırmızı soğan
2 kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
Yoğurt sosu için
1 çorba kaşığı limon suyu
1 diş ezilmiş sarımsak
200 gr yoğurt
İskender kebap salatası:
Bir gece yada 3 saat önceden eti, limon kabuğu, sarımsak ve 2 çorba kaşığı zeytinyağ karışımında bekletin
Pideyi çaprazlama ikiye bölüp bir parçayı küp şeklinde kesin
Kalan yarısını da başka bir kullanım için ayırın
Pideleri büyük bir fırın tabağına yerleştirip üzerine kalan yağı gezdirin
Arada bir çevirerek fırında 10 dakika gevrekleşene kadar kızartın
Etleri kızgın yağda kızartıp 5 dakika bekletin sonra ince ince dilimleyin
Salatalık ve domatesleri küp şeklinde kesin
Et, soğan, biber, maydanoz, nane, salatalık ve domatesler büyük bir kasede harmanlayın
Sos için, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve yoğurdu küçük bir kasede çırpın
Sosu salatanın üzerine gezdirin
Hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul