Konu
:
Nane Aromalı Kısır
Yalnız Mesajı Göster
Nane Aromalı Kısır
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nane Aromalı Kısır
2 dal taze nane yaprağı
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 kırmızı soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 sarı dolmalık biber
1 kırmızı dolmalık biber
Tuz
Kırmızı toz biber
Nane aromalı kısır:
Bulguru 2 bardak sıcak suda suyunu tamamen çekene kadar bekletin
Çukur bir tabağa alıp domates ve biber salçası ekleyip iyice karıştırın
Soğanların kabuğunu soyup 2 tanesini piyaz doğrayın, bir tanesini ise tavla zarı şeklinde doğrayın
Tavada 1 kaşık zeytinyağını ısıtıp zar şeklinde doğranmış soğanı 4-5 dakika karıştırarak soteleyin
Ilınınca bulgura ilave edip karıştırın
Dolmalık biberleri küp doğrayın
Kalan yağ, limon suyu, tuz ve toz biberi bir kapta karıştırıp bulgurun üzerine dökün ve harmanlayın
Piyaz soğan, nane yaprakları ve dolmalık biberlerle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul