Konu
:
Ekmekli, Otlu Patlıcan Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Ekmekli, Otlu Patlıcan Salatası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmekli, Otlu Patlıcan Salatası
3 bostan patlıcanı
8 dilim kepekli tost ekmeği
1 kırmızı dolmalık biber
1 sarı dolmalık biber
Yarım demet dereotu
3 diş ezilmiş sarımsak
1 limonun suyu (veya 1 tatlı kaşığı sirke)
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı file badem
150 gr tulum peyniri (veya lor peyniri)
2 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Otlu salata için
Yarım demet semizotu
Yarım demet roka
1 kase Akdeniz yeşillikleri
Ekmekli, otlu patlıcan salatası:
Patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyun
Bir tabağa alıp küp şeklinde kesin
Üzerine limon suyu, 4 kaşık zeytinyağı, sarımsak ve tuzu ilave edip çatalla ezerek püre yapın
Biberleri fırında közleyip doğrayın
Dereotunu temizleyip kıyın
Patlıcana ekleyip karıştırın
Tulum peynirini çukur bir kaba ufalayın
Kremayı ekleyip hamur yoğurur gibi elinizle sıkıştırarak karıştırın
Kekik ile toz biberi bir kapta karıştırın
Peyniri rulo şekline getirip kekikli karışıma bulayın
Yarım cm’lik dilimlere kesin
Bir kaba kalan 2 kaşık zeytinyağı, sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın
Karışımı fırça ile ekmeklerin iki tarafına sürüp fırında hafif kızartın
Kızarmış ekmekleri iki servis tabağına paylaştırın
Birinin üzerine patlıcan salatasını yayıp peynir halkaları ve bademlerle süsleyin
Otlu salata için semizotu ve rokayı temizleyip doğrayın
Akdeniz yeşilliklerini ekleyip harmanlayın ve ikinci salata tabağındaki ekmeklerin üzerine yayın
Peynir halkaları ve bademlerle süsleyip patlıcan salatası ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul