Konu
:
Patlıcanlı Omlet Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Omlet Sarma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Omlet Sarma
4 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 patlıcan
1 kırmızı salçalık biber
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Patlıcanlı omlet sarma:
Patlıcanların uç kısımlarını kesip uzunlamasına ince dilimlere kesin
Tuzlu suda 10 dakika bekletip acısını alın
Süzüp kağıt havlu ile kurulayın
Sıvıyağı tavada kızdırıp biberleri hafif kızartın
Patlıcan dilimlerini kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Yumurta, süt, mısır unu, peynir ve tuzu çukur bir kapta çatal ya da çırpma teli ile hafif çırpın
Zeytinyağını tavada ısıtıp yumurtalı karışımı dökün
Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin
Kızarınca ocaktan alıp servis tabağına aktarın
Üzerini önce patlıcan dilimleri sonra kırmızı salçalık biberle kaplayıp kalın bir rulo şeklinde sarın
Verev dilimlere kesip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul