Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Omlet Sarma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Omlet Sarma





4 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 patlıcan
1 kırmızı salçalık biber
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz

Patlıcanlı omlet sarma:
Patlıcanların uç kısımlarını kesip uzunlamasına ince dilimlere kesin Tuzlu suda 10 dakika bekletip acısını alın Süzüp kağıt havlu ile kurulayın Sıvıyağı tavada kızdırıp biberleri hafif kızartın Patlıcan dilimlerini kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin

Yumurta, süt, mısır unu, peynir ve tuzu çukur bir kapta çatal ya da çırpma teli ile hafif çırpın

Zeytinyağını tavada ısıtıp yumurtalı karışımı dökün Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin Kızarınca ocaktan alıp servis tabağına aktarın

Üzerini önce patlıcan dilimleri sonra kırmızı salçalık biberle kaplayıp kalın bir rulo şeklinde sarın Verev dilimlere kesip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla