Konu
:
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Pirinç Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Şehriyeli pirinç pilavı
4 kişilik malzeme:
1 bardak baldo pirinç
1/2 kahve fincanı kadar tel yada arpa şehriye
Biraz zeytin yağı
Kaynar su
Kapaklı tencere ve ocak
Üniversiteye ilk başladığım yıllarda öğrendiğim ilk yemekti
Önce bir yerde su kaynatın, su kaynadıktan sonra boş olan tencerenin tabanına biraz zeytin yağı koyup şehriyeyi hafif renk değiştirinceye kadar kavurun, sonra 1 bardak baldo pirinci üzerine dökün biraz karıştırdıktan sonra pirinç için ölçü olarak kullandığınız bardak ile bir buçuk bardak sıcak suyu üzerine dökün ve tabi bir çay kaşığı kadar tuzu unutmayın! Kapağını kapatın suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirin
Ateşten aldıktan sonra 1 yada 2 dk dinlendirin ve servis yapın , Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul