Konu
:
Bulgurlu Sazan
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurlu Sazan
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurlu Sazan
balığı
1 adet
1000
Balığın başı ayrılır
Derisi tamamen yüzülür,karnı kesilir, ve içi temizlenir
Yüzgeçleri ve kuyruğu bıçak ile alınır
Balığın gövdesi 2 parmak kalınlığında parçalara ayrılır
Her parça ortadan ikiye tekrar bölünür,yıkanır,tuzlanır,ve süzgece alınarak suyunun süzülmesi sağlanır
Zeytin yağının yarısı(1/2 su bardağı) tavada kızdırılır
Balık parçaları kızgın yağda kızartılıp(yağ kızgın olmaz ise balıklar tavaya yapışır) ayrı bir kaba alınır
Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır
Bir tencerede yarım su bardağı (kalan zeytinyağı) zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur
Salça ilave edilip 1-2 defa çevrilir
Bulgur eklenerek 1-2 dakika kavrulur,yayvan bir tencereye(kulaklı gibi)alınır ve üzerine kızartılan balıklar dizilir
Sıcak su dökülür ve kısık ateşte bulgurlar yumuşayıp dibinde 1 parmak su kalıncaya kadar pişirilir(yemek biraz sulu olmalıdır)
Üzerine yıkanmış,ayıklanmış ve ince ince doğranmış maydanoz serpilerek ,yeşil salata veya turşu ile servis yapılır
Tuz
1 1/2 tatlı kaşığı
9
Zeytinyağı
14 su bardağı
200
Soğan
2 orta boy
140
Salça
1 yemek kaşığı
10
Malatya Pilavlık Bulgur
1 su bardağı
160
Sıcak su
3 1/2 su bardağı
70
Maydanoz
1 demet
60
NOT
Tarif Konya'nın Beyşehir ilçesinden alınmıştır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul