Konu
:
Konya Düğün Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Konya Düğün Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konya Düğün Pilavı
DÜĞÜN PİLAVI:
MALZEMELER:
(6 kişilik )
1 çay bardağı nohut
500 gr kuşbaşı et 100 gr tereyağı
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Bir gece önceden ıslattığınız nohudu haşlayın
Nohutlar hafif yumuşadığında eti ilave edip pişirin
Tuz ve karabiber ekip tencereyi ateşten indirin
Başka bir tencerede tereyağını kızdırıp pirinci hafif kavurun
3 su bardağı nohutlu et suyu ve kuşüzümünü pirince ekleyin
Pirinçlerin pişmesine yakın etli nohudu ilave edin
Pilav suyunu çekince on dakika dinlendirip sıcak servis yapın
Kaynak:Konya yemekleri
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul