Yalnız Mesajı Göster

Konya Düğün Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konya Düğün Pilavı



DÜĞÜN PİLAVI:
MALZEMELER: (6 kişilik )
1 çay bardağı nohut
500 gr kuşbaşı et 100 gr tereyağı
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
3 su bardağı su
Tuz, karabiber

YAPILIŞI: Bir gece önceden ıslattığınız nohudu haşlayın Nohutlar hafif yumuşadığında eti ilave edip pişirin Tuz ve karabiber ekip tencereyi ateşten indirin Başka bir tencerede tereyağını kızdırıp pirinci hafif kavurun 3 su bardağı nohutlu et suyu ve kuşüzümünü pirince ekleyin Pirinçlerin pişmesine yakın etli nohudu ilave edin Pilav suyunu çekince on dakika dinlendirip sıcak servis yapın
Kaynak:Konya yemekleri

Alıntı Yaparak Cevapla