Konu
:
Köfteli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Köfteli Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteli Pilav
Malzemeler
3 su bardağı baldo pirinç
Yarım su bardağı konserve bezelye
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük kırmızı biber
1 tatlı kaşığı margarin
Yeterince sıcak su, tuz
Köftesi için:
300 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı
Sıvıyağı kızdırıp pirinci beyazlaşana kadar kavurun
Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın
Suyu çekilince kısık ateşte 5 dakika pişirip altını kapatın
Üzerine bezelyelerin yarısını ekleyip karıştırın
Kağıt bir havluyu tencerenin üzerine koyup kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın
Diğer taraftan kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı rendeleyin
Kıyılmış maydanozları, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun
Hazırladığınız harçtan minik köfteler yapıp kızartın
Kırmızı biberi de küp doğrayıp sote edin
Çukur bir fırın kabını margarinle yağlayıp pilavı ortası boş kalacak şekilde kaba yerleştirin
Ortadaki boşluğa köfte, kırmızı biber ve kalan bezelyeleri koyun
Üst kısmı pilavla kapatın
Kabın üzerine alüminyum folya kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında pilav kızarana kadar pişirin
Pişen pilavı fırın kabını ters çevirerek servis tabağına aktarın
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul