Konu
:
Safran Mantarlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Safran Mantarlı Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safran Mantarlı Pilav
Malzemeler
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
10 adet mantar
Yarım çay bardağı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı safran
3 su bardağı su
4-5 dal dereotu
Tuz
Süslemek için
Dereotu
MANTARLI PİLAV TARİFİ
Yağı bir tencerede eritin
2 su bardağı pirinci ekleyip, tahta kaşıkla 1-2 dakika kavurun
Mantarları dilimleyin ve 1 tatlı kaşığı safranla birlikte pirince ekleyin
1-2 dakika daha kavurun
Tuzunu ayarlayın
Pirincin üzerine 3 su bardağı su ve yarım çay bardağı kuşüzümünü de ekleyerek kısık ateşte pişirin
5 dakika dinlendirin
Dereotunu incecik kıyıp, pilava ekleyin
Pilavı derin bir kaseye doldurun
Kaseyi servis tabağına ters çevirin
Dereotu ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul