Yalnız Mesajı Göster

Safran Mantarlı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safran Mantarlı Pilav



Malzemeler
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
10 adet mantar
Yarım çay bardağı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı safran
3 su bardağı su
4-5 dal dereotu
Tuz
Süslemek için
Dereotu
MANTARLI PİLAV TARİFİ
Yağı bir tencerede eritin 2 su bardağı pirinci ekleyip, tahta kaşıkla 1-2 dakika kavurun Mantarları dilimleyin ve 1 tatlı kaşığı safranla birlikte pirince ekleyin 1-2 dakika daha kavurun Tuzunu ayarlayın Pirincin üzerine 3 su bardağı su ve yarım çay bardağı kuşüzümünü de ekleyerek kısık ateşte pişirin 5 dakika dinlendirin Dereotunu incecik kıyıp, pilava ekleyin Pilavı derin bir kaseye doldurun Kaseyi servis tabağına ters çevirin Dereotu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla